Identitetsstöld

En identitetsstöld kan börja med något så enkelt som en adressändring eller ändrade uppgifter hos en myndighet. På det viset kommer en bedragare åt din post och dina personuppgifter vilket kan leda till en stulen identitet med stora konsekvenser.

Stulen identitet handlar ibland om att varor beställs i ditt namn, andra gånger kan det vara stora lån eller kreditkort som tas ut i ditt namn. Att bli utsatt för identitetsstöld kan skapa såväl otrygghet som stora ekonomiska problem där det kan vara svårt att bevisa rent rättsligt vad som egentligen har hänt. Det är därför allt viktigare att ha ett bra skydd mot en stulen identitet.

Vad bevakar ProtectMe?

personnummer id-bevakning

Personuppgifter

Du får larm i realtid så att du kan agera snabbt om någon tar en kreditupplysning för att t.ex. köpa varor eller registrera abonnemang med ditt personnummer.

inloggningsuppgifter id-bevakning

Inloggningsuppgifter

Du får larm i realtid så att du kan byta lösenord vid misstänkt intrång. Någon kan t.ex. utge sig för att vara du genom att använda dina inloggningsuppgifter.

ekonomiska uppgifter id-bevakning

Ekonomiska uppgifter

Du får larm i realtid vid misstänkt kortbedrägerier eller dubbeldragning. Bevaka dina kort och kontrollera dina utgifter. Följ också din kreditscore.

“Det känns tryggt att veta att alla mina uppgifter är bevakade. Det gör att jag kan släppa min oro, jag vet att det flaggas direkt om något händer.”
Johan, användare ID-Bevakning

ID-bevakar

Kontinuerlig bevakning i realtid av känsliga uppgifter såsom digitala konton, bankkonton, kontokort och e-postadresser.

Larmar

Med vårt automatiska larmsystem varnar vi vid misstanke om en potentiell ID-stöld, eller ett bedrägeri. Det sker via vår klient, e-post eller telefon.

Support

ProtectMe ID-Bevakning är en personlig tjänst. Vi finns tillgängliga för att hjälpa våra kunder för att bevaka sin identitet mot eventuellt missbruk.

Välj din ID-Bevakning.

 • Premium
  99 kr/mån
  • 12 mån bindningstid (total kostnad 1 188 kr)
  • 1 identitet som är bevakad
  • Direktbevakning av dina kort och bankkonton
  • Direktbevakning av dina digitala konton
  • Direktbevakning av dina myndighetsdata
  • Spärrar ditt personnummer vid ett bedrägeriförsök hos Sveriges alla kreditupplysningsföretag
  • Sms och e-postlarm vid misstänkt intrång
  • Personlig support
  • Din ID-Bevakning aktiveras direkt

stulen identitet

Skydd mot identitetsstöld

Det finns inget hundraprocentigt skydd mot identiteststöld, det vore oseriöst att påstå annat. På ProtectMe värnar vi om din säkerhet och integritet. Det vi på ProtectMe gör är att hjälpa dig att bevaka dina identitetsuppgifter i realtid, vid misstänkt identitetsstöld får du en tidig varning och kan agera snabbt genom att t.ex byta lösenord eller kontakta berörd myndighet. Som kund hos oss har vi koll på dina personuppgifter och inloggninsuppgifter dygnet runt. På ProtectMe värnar vi om din säkerhet och integritet.

Så snart någon tar en kreditupplysning i ditt namn, ändrar din adress eller om något konto ser ut att vara utsatt för kapning så skickas en varning direkt ut till dig.

Förutom att vi har koll åt dig rekommenderar vi att du även följer dessa råd för att minska risken för en stulen identitet:  

 • Öppna inte e-post eller länkar som är okända eller misstänksamma.
 • Se över dina lösenord! Följ gärna vår guide för hur du skapar säkra lösenord.
 • Ha ett uppdaterat virusskydd på din dator
 • Ska du ladda ner en app? Ta en titt på betyg och recensioner först, så att allt ser riktigt ut.
 • Skicka aldrig in personuppgifter utan att först dubbelkolla med aktuell myndighet att de verkligen har begärt in uppgifterna.
 • Släng inte post med personuppgifter i soporna eller pappersinsamlingen.

Spärra identitet

Det första du bör göra om du misstänker att någon använt ditt personnummer är att polisanmäla det som hänt och att spärra din identitet, det gör du enkelt som kund hos ProtectMe ID-Bevakning som med sin spärrtjänst spärrar hos alla de stora kreditupplysningsföretagen. Det förhindrar att någon kan fortsätta använda din identitet för ytterligare bedrägerier.

Som kund hos ProtectMe håller vi alltid koll på och varnar när någon gör en kreditupplysning på dig för att du snabbt ska kunna vidta åtgärder om du verkar vara utsatt för identitetsstöld.

Hur vanligt är identitetsstöld?

Identitetsstöld är vanligare än man kanske tror. Det är relativt enkelt att stjäla en identitet idag vilket således även gör det vanligare. Våran algoritm scannar löpande av internet, även internets svarta marknad “Dark Web”, efter våra kunders lösenord och personuppgifter.

Vi hittar ständigt e-postadresser, lösenord och kontouppgifter som tillhör våra kunder och kan således varna dem direkt. Att ha en bra bevakning mot identitetsstöld gör att man snabbt kan spärra sin identitet, ändra sina lösenord eller spärra sina bankkonton och således minska risken för svåra efterföljder.

Nyckelord:
Stulen identitet | Identitetsstöld

0
ANTAL POSTER I VÅR DATABAS
0
ANTAL E-POST ADRESSER HITTADE
Behöver du hjälp?

Använd formuläret och skicka ett mail till oss så kontaktar vi dig inom kort.

Not readable? Change text.