Kränkning på nätet

Har du blivit utsatt för kränkande bilder på nätet? Kränkning på nätet är det vanligaste sättet att hänga ut någon på nätet och någon som sker, såväl omedvetet som med flit. Om du känner dig kränkt på nätet är det alltid bra att ta tag i det så fort som möjligt.

Om du vill göra mer för att skydda dig mot kränkning på nätet kan vi på ProtectMe hjälpa dig. Vårt system bevakar dina inloggningar, personuppgifter och kreditupplysningar för att du ska kunna känna dig tryggare på nätet.

*Användarvillkor gäller.

Vad bevakar ProtectMe?

personnummer id-bevakning

Personuppgifter

Du får larm i realtid så att du kan agera snabbt om någon tar en kreditupplysning för att t.ex. köpa varor eller registrera abonnemang med ditt personnummer.

inloggningsuppgifter id-bevakning

Inloggningsuppgifter

Du får larm i realtid så att du kan byta lösenord vid misstänkt intrång. Någon kan t.ex. utge sig för att vara du genom att använda dina inloggningsuppgifter.

ekonomiska uppgifter id-bevakning

Ekonomiska uppgifter

Du får larm i realtid vid misstänkt kortbedrägerier eller dubbeldragning. Bevaka dina kort och kontrollera dina utgifter. Följ också din kreditscore.

“Det känns tryggt att veta att alla mina uppgifter är bevakade. Det gör att jag kan släppa min oro, jag vet att det flaggas direkt om något händer.”
Johan, användare ID-Bevakning

ID-bevakar

Kontinuerlig bevakning i realtid av känsliga uppgifter såsom digitala konton, bankkonton, kontokort och e-postadresser.

Larmar

Med vårt automatiska larmsystem varnar vi vid misstanke om en potentiell ID-stöld, eller ett bedrägeri. Det sker via vår klient, e-post eller telefon.

Support

ProtectMe ID-Bevakning är en personlig tjänst. Vi finns tillgängliga för att hjälpa våra kunder för att bevaka sin identitet mot eventuellt missbruk.

Välj din ID-Bevakning.

 • Premium
  99 kr/mån
  • 12 mån bindningstid (total kostnad 1 188 kr)
  • 1 identitet som är bevakad
  • Direktbevakning av dina kort och bankkonton
  • Direktbevakning av dina digitala konton
  • Direktbevakning av dina myndighetsdata
  • Spärrar ditt personnummer vid ett bedrägeriförsök hos Sveriges alla kreditupplysningsföretag
  • Sms och e-postlarm vid misstänkt intrång
  • Personlig support
  • Din ID-Bevakning aktiveras direkt

kränkande bilder på nätetDet här kan du göra om du har blivit kränkt på nätet:

 • Vet du vem som har lagt ut kränkande bilder av dig på nätet? Börja då med att kontakta den personen. De kanske inte är medvetna om att du skulle reagera negativt på bilderna och kan förhoppningsvis vara schysst nog att ta bort dem.
 • Se till att dokumentera vad som skett, när det skett och av vem. Använd dig av exempelvis skärmdumpar för att spara bevismaterial.
 • Är du kränkt i sociala medier? Kontakta sajten direkt och rapportera överträdelsen om du inte är bekväm med att kontakta personen som lagt ut bilden direkt.
 • Ligger det kränkande bilder på en blogg eller en hemsida på nätet? Oftast finns det regler att följa när material publiceras på andra siter än sin egen. Det kan alltid vara bra att kontakta det företag som äger siten. Om bilderna strider mot deras användarvillkor har du en större chans att få dem borttagna.·

Vad räknas som kränkning på nätet?

När en bild är upplagd i syfte att hänga ut någon på nätet ses det som ett klassiskt exempel på en kränkande bild. Även bilder på en naken eller berusad person alternativt en person som blir retad ses som kränkande enligt lagen. Men ofta bedöms anmälan av kränkning på nätet från fall till fall och kan vara svåra att bedöma. Det finns även tillfällen då kränkningen har lagt upp på den kränktes egna kanaler, genom att t. ex. konton på social medier har blivit kapat.

Att ha kontroll över dina inloggningar och personuppgifter är ett bra sätt att skydda dig mot att bli kapad och på så vis kränkt på nätet, i sina egna kanaler. Med ProtectMe får du larm direkt till din e-post och via SMS om det ser ut som om någon försöker stjäla eller hacka dina kontouppgifter. Du får gärna ringa eller maila vår personliga kundservice om du har frågor om vår tjänst.

Nyckelord:
Kränkning på nätet | Kränkande bilder på nätet | Kränkt på nätet

0
ANTAL POSTER I VÅR DATABAS
0
ANTAL E-POST ADRESSER HITTADE
Behöver du hjälp?

Använd formuläret och skicka ett mail till oss så kontaktar vi dig inom kort.

Not readable? Change text.