Personlig integritet på nätet

I takt med att vårt internetanvändande fortsätter öka blir det allt viktigare med personlig integritet på nätet. Vi har allt fler konton och lösenord med fler risker att bli kapade eller utsatt för bedrägeri.

En väldigt vanlig miss är att vi använder alldeles för enkla lösenord och att samma lösenord används på alla ställen. En kränkning av personlig integritet kan handla om allt från att någon kapar ett e-postkonto och skickar mail i ditt namn till att du blir utsatt för ekonomiskt bedrägeri med svåra efterföljder.

*Användarvillkor gäller.

Vad bevakar ProtectMe?

personnummer id-bevakning

Personuppgifter

Du får larm i realtid så att du kan agera snabbt om någon tar en kreditupplysning för att t.ex. köpa varor eller registrera abonnemang med ditt personnummer.

inloggningsuppgifter id-bevakning

Inloggningsuppgifter

Du får larm i realtid så att du kan byta lösenord vid misstänkt intrång. Någon kan t.ex. utge sig för att vara du genom att använda dina inloggningsuppgifter.

ekonomiska uppgifter id-bevakning

Ekonomiska uppgifter

Du får larm i realtid vid misstänkt kortbedrägerier eller dubbeldragning. Bevaka dina kort och kontrollera dina utgifter. Följ också din kreditscore.

“Det känns tryggt att veta att alla mina uppgifter är bevakade. Det gör att jag kan släppa min oro, jag vet att det flaggas direkt om något händer.”
Johan, användare ID-Bevakning

ID-bevakar

Kontinuerlig bevakning i realtid av känsliga uppgifter såsom digitala konton, bankkonton, kontokort och e-postadresser.

Larmar

Med vårt automatiska larmsystem varnar vi vid misstanke om en potentiell ID-stöld, eller ett bedrägeri. Det sker via vår klient, e-post eller telefon.

Support

ProtectMe ID-Bevakning är en personlig tjänst. Vi finns tillgängliga för att hjälpa våra kunder för att bevaka sin identitet mot eventuellt missbruk.

Välj din ID-Bevakning.

 • Premium
  99 kr/mån
  • 12 mån bindningstid (total kostnad 1 188 kr)
  • 1 identitet som är bevakad
  • Direktbevakning av dina kort och bankkonton
  • Direktbevakning av dina digitala konton
  • Direktbevakning av dina myndighetsdata
  • Spärrar ditt personnummer vid ett bedrägeriförsök hos Sveriges alla kreditupplysningsföretag
  • Sms och e-postlarm vid misstänkt intrång
  • Personlig support
  • Din ID-Bevakning aktiveras direkt

personlig integritet på nätetProtectMe hjälper dig till en ökad personlig integritet på nätet

Som kund hos oss på ProtectMe blir din personliga integritet på nätet lite tryggare. Vi håller koll på dina inloggningsuppgifter och personuppgifter åt dig för att du ska kunna koppla av och ägna dig åt roligare saker.

Dock finns det några saker du själv kan börja med att göra för att minimera riskerna att bli utsatt, som att skapa lite mer unika och anpassade lösenord.

Här följer några tips från IIS, Internetstiftelsen i Sverige, på vad du kan göra för att skapa säkrare lösenord:

 • Välj inte namnet på någon i familjen, ditt favoritlag i hockey, din egen födelsedag eller något liknande som är lätt att gissa sig till.
 • Välj inte ett ord som går att hitta i ordboken. Dessa konton är lättare att hacka än de med lite mer unika lösenord.
 • Kombinera bokstäver med siffror och specialtecken, gärna i ordet för att även undvika punkten ovan.
 • Om du ska skriva ner dina lösenord, gör det då enbart på ett ställe där ingen kan hitta det. Inte i din dator eller på din telefon, med andra ord.
 • Använd inte samma lösenord på alla inloggningar. Ett tips för att göra det lite enklare, men fortfarande unikt, kan vara att du väljer en bokstavskombination som får vara basen i alla dina lösenord. Lägg sedan till en unik kombination för varje webbplats eller tjänst som du skaffar ett lösenord till. Skapa en egen, enkel regel kring detta. Det ska vara lätt för dig att komma ihåg, men svårt för andra att gissa sig fram till!

Vill du ha bevakning av ditt personnummer, eller vill du spärra personnummer? Vi på ProtectMe bevakar dina personuppgifter åt dig för att du ska kunna känna dig trygg på internet och snabbt kunna spärra ditt personnummer vid behov.

Nyckelord:
Personlig integritet på nätet

0
ANTAL POSTER I VÅR DATABAS
0
ANTAL E-POST ADRESSER HITTADE
Behöver du hjälp?

Använd formuläret och skicka ett mail till oss så kontaktar vi dig inom kort.

Not readable? Change text.