Utsatt för näthat / nätmobbning?

Att vara utsatt för nätmobbning är både obehagligt och kränkande. Det kan handla om allt från elaka kommentarer till kapade konton och stulna identitetsuppgifter.

På ProtectMe strävar vi efter ett tryggare internet och att motverka mobbning på nätet och hjälpa dig som blivit utsatt för näthat. Våra kunders trygghet är det vi brinner för och ingen ska behöva känna sig otrygg på internet.

Vad bevakar ProtectMe?

personnummer id-bevakning

Personuppgifter

Du får larm i realtid så att du kan agera snabbt om någon tar en kreditupplysning för att t.ex. köpa varor eller registrera abonnemang med ditt personnummer.

inloggningsuppgifter id-bevakning

Inloggningsuppgifter

Du får larm i realtid så att du kan byta lösenord vid misstänkt intrång. Någon kan t.ex. utge sig för att vara du genom att använda dina inloggningsuppgifter.

ekonomiska uppgifter id-bevakning

Ekonomiska uppgifter

Du får larm i realtid vid misstänkt kortbedrägerier eller dubbeldragning. Bevaka dina kort och kontrollera dina utgifter. Följ också din kreditscore.

“Det känns tryggt att veta att alla mina uppgifter är bevakade. Det gör att jag kan släppa min oro, jag vet att det flaggas direkt om något händer.”
Johan, användare ID-Bevakning

ID-bevakar

Kontinuerlig bevakning i realtid av känsliga uppgifter såsom digitala konton, bankkonton, kontokort och e-postadresser.

Larmar

Med vårt automatiska larmsystem varnar vi vid misstanke om en potentiell ID-stöld, eller ett bedrägeri. Det sker via vår klient, e-post eller telefon.

Support

ProtectMe ID-Bevakning är en personlig tjänst. Vi finns tillgängliga för att hjälpa våra kunder för att bevaka sin identitet mot eventuellt missbruk.

Välj din ID-Bevakning.

 • Premium
  99 kr/mån
  • 12 mån bindningstid (total kostnad 1 188 kr)
  • 1 identitet som är bevakad
  • Direktbevakning av dina kort och bankkonton
  • Direktbevakning av dina digitala konton
  • Direktbevakning av dina myndighetsdata
  • Spärrar ditt personnummer vid ett bedrägeriförsök hos Sveriges alla kreditupplysningsföretag
  • Sms och e-postlarm vid misstänkt intrång
  • Personlig support
  • Din ID-Bevakning aktiveras direkt

utsatt för näthatAtt vara utsatt för nätmobbning

Att vara utsatt för nätmobbning är ofta väldigt personligt, vilket skapar oroskänslor och otrygghet precis som all mobbning, med den stora skillnaden att du inte alltid vet vem som är förövaren. Det är även ett brott som är svårt att utreda just eftersom näthatet ofta sker anonymt och lagstiftningen kring denna typ av brott är diffus.

För oss betyder det en allt större anledning till att skydda sig mot eventuella intrång i ens digitala identiteter.

Orsaker till nätmobbning

Orsaker till trakasserier och mobbning på nätet är många, men framför allt är det väldigt lätt att mobba någon digitalt då man kan gömma sig på ett annat sätt än i det verkliga livet.

Man ser inte hur svårt man sårar någon med sin mobbing vilket gör att man inte är lika empatisk och handlingarna riskerar därför att bli grövre. Ofta är många även väldigt personliga i bloggar och på sociala medier vilket ger mobbaren lite extra bränsle. Orsaker till nätmobbning kan exempelvis vara avundsjuka, motsatta åsikter eller ett behov av att känna makt över en annan person.

Anledningarna är desamma som med mobbning i vanliga livet, men med möjligheter att vara mer anonym och att orsaka skada genom att kapa konton och publicera material under den utsattas namn.

Så motverkar vi näthat

På ProtectMe jobbar vi med ID-bevakning för att minimera risken att någon stjäl din identitet online, oberoende av om det handlar om ett kapat Instagramkonto eller allvarliga försök till bedrägerier i form av ID-stöld.

Ibland uttrycker sig näthat i form av att någon beställer varor eller tecknar abonnemang i någon annans namn för att skapa ekonomiska bekymmer för den som är utsatt. Vi bevakar kontinuerligt alla dina digitala konton, bankkonto, kontokort och e-postadresser för att så snabbt som möjligt kunna upptäcka om du verkar vara utsatt för någon form av näthat eller bedrägeri.

Med bevakning och larm i realtid får du alltid veta direkt om någon verkar försöka kapa ditt konto och du kan snabbt åtgärda situationen. Vi är även noga med att vi alltid ska ha en personlig service och vi finns tillgängliga för att hjälpa dig motverka näthat.

Nyckelord:
Utsatt för nätmobbning | Utsatt för näthat

0
ANTAL POSTER I VÅR DATABAS
0
ANTAL E-POST ADRESSER HITTADE
Behöver du hjälp?

Använd formuläret och skicka ett mail till oss så kontaktar vi dig inom kort.

Not readable? Change text.